Categories
SELANGOR

500 keluarga berpendapatan rendah terima daging korban Kerajaan Negeri

Oleh: NAZLI IBRAHIM

SUNGAI BULOH, 6 OKT: Kemeriahan Hari Raya Aidil Adha menjadi lebih bermakna bagi kira-kira 500 keluarga kurang berkemampuan di Paya Jaras apabila masing-masing menerima agihan daging korban yang disumbangkan Kerajaan Negeri Selangor.

Daging korban itu diedarkan Adun Paya Jaras, Mohd Khairuddin Othman selepas menerima empat ekor lembu korban yang disumbangkan Kerajaan Negeri.

“Setiap tahun kita beri giliran kepada surau dalam Paya Jaras untuk terima pemberian lembu dari Kerajaan Negeri.

“Tumpuan kita adalah kawasan yang penduduk berpendapatan sederhana dan kita berterima kasih kepada kerajaan atas keprihatinan yang diberikan. Rakyat gembira dengan program ini,” kata Khairuddin.

Jelas beliau, kali ini ibadah korban yang dijalankan secara gotong royong itu diadakan di Surau Kubu Gajah, Surau Matang Jaya, Surau Matang Pagar, Surau Wangsa Permai dan Surau Islah Bandar Baru Sungai Buloh.

“Kita siapkan setiap bungkusan yang mengandungi sekilo daging untuk diedarkan dan saya sendiri sempat edarkan di kawasan Bandar Baru Sungai Buloh,” ujar Khairuddin lagi.

Selain Kerajaan Negeri, ibadah korban di Paya Jaras itu turut disertai beberapa individu di beberapa surau dan masjid kawasan terbabit.

HM

Leave a Reply

Your email address will not be published.