Categories
SELANGOR

Menang tipis, Selangor perlu segera bentuk konsentrasi mantap

OLEH HAFIZAN TAIB

SHAH ALAM, 13 JUL: Kemenangan tipis dan Selangor perlu segera membentuk persefahaman mantap bagi menghadapi cabaran getir dalam usaha mengekalkan kejuaraan Piala Malaysia musim ini.

Ketua jurulatih, Zainal Abidin Hassan, berkata mengakui masih banyak yang perlu dilakukan untuk meningkatkan persembahan pasukan biarpun berpuashati dengan kejayaan menundukkan Kuala Lumpur 1 – 0 di Stadium Shah Alam, malam tadi.

ZAINAL ABIDIN“Kita nampak ada beberapa kelebihan diperoleh dan cara pemain menguasai permainan tetapi beberapa peluang keemasan terhidang masih lagi kita persia-siakan.

“Selepas berehat panjang, saya rasa pasukan mula menunjukkan peningkatan dan boleh ditingkatkan lagi,” katanya kepada media di sini, malam tadi.

Selangor mengalahkan Kuala Lumpur hasil jaringan pemain gantian, Adam Nor Azlin pada minit ke 88 menggantikan Andik Vermandshah.

Zainal nyata berpuashati dengan persembahan Adam yang sentiasa menunjukkan persembahan baik setiap kali diturunkan.

“Adam mendapat peluang dan menjaringkan gol, memang dia seorang pemain yang bekerja keras dan memberikan persembahan sepenuhnya di mana sahaja dia diletakkan.

“Mengenai persembahan Ugo Ukah, dia menunjukkan persembahan baik dan perlu lebih mengenali pemain lain dalam pasukan,” katanya.

CP2A0607-800x533Bagaimanapun, beliau nyata gembira dengan kejayaan memungut tiga mata di halaman sendiri dicapai Selangor dan tumpuan kini terarah perlawanan Liga Super dengan The Red Giants melayan kunjungan Polis Diraja Malaysia (PDRM) di sini, Sabtu ini.

“Dengan jadual padat, pemain perlu menunjukkan lebih konsentrasi dan fokus untuk perlawanan liga supaya tidak kehilangan mata,” katanya.

Sementara itu, Ketua jurulatih Kuala Lumpur, Ismail Zakaria, berpuashati dengan persembahan pemainnya yang berjaya mengekang kemaraan Selangor di sepanjang perlawanan itu selepas berehat panjang ekoran sambutan Ramadan dan Aidilfitri.

“Pemain Kuala Lumpur sudah berusaha melakukan segalanya namun pergelutan di depan gol digunakan sepenuhnya Selangor dengan memperoleh gol dan nasib menyebelahi mereka.

“Kesungguhan ditunjukkan pemain memberi harapan kepada Kuala lumpur untuk perlawanan seterusnya kerana yang penting bagi saya perlawanan Liga Perdana menentang Melaka United, Sabtu ini,” katanya.

Beliau berkata, skuad bimbingannya juga dalam usaha membentuk keserasian dengan kemasukan dua tenaga import baru dari Chile, Jonathan Zorrilla Viviana dan Diego Inostroza Mellao.

-nR-

Leave a Reply

Your email address will not be published.