Categories
NASIONAL SELANGOR

MB: Saifuddin galas tanggungjawab majukan pembangunan desa

SUK-Saifudin-MB

SHAH ALAM 2 SEPT: Setiausaha Kehormat PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail akan menggalas tanggungjawab memajukan program pembangunan desa di Selangor, kata Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Menteri Besar berkata, program itu dirancang bagi penggal kedua selepas pelbagai program kebajikan melalui agenda Merakyatkan Ekonomi Selangor (MES) dipraktik kerajaan negeri sejak 2008 mencapai kejayaan.

Beliau berkata, ia tambahan kepada program sedia ada supaya kemajuan di luar bandar dititik berat menerusi pelbagai aktiviti selepas mengenal pasti kumpulan sasaran untuk dibantu.

“Kita akan jalankan program itu dengan menjelajah ke setiap daerah di Selangor dan Saifuddin diberi tanggungjawab mengendalikannya,” katanya kepada pemberita di sini, semalam.

Abdul Khalid berkata, tiada masalah dalam penugasan kepada Saifuddin walaupun Setiausaha Agung PKR itu sibuk dengan urusan parti, selagi menjalankan tugas yang diamana.

Malah, beliau berkata, situasi sama dialaminya ketika berkhidmat di Guthrie Berhad (Guthrie) apabila dipertanggungjawabkan bagi pembangunan ekonomi Islam yang menyebabkannya sentiasa bertugas di luar.

“Kalau duduk di pejabat mungkin maknanya tak buat kerja,” katanya.

Selain itu, Abdul Khalid berkata, kerajaan negeri juga akan memberi penerangan mengenai manifesto pilihan raya supaya rakyat mendapat gambaran jelas mengenai program Pakatan Rakyat.

Beliau berkata, program itu akan dijalankan di bawah kelolaan Exco Selangor bersama Adun negeri itu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.