Categories
NASIONAL SELANGOR

Walaupun Hendak Bayar Sewa, PR Tak Dapat Stadium Merdeka

pemuda PR memo stadium merdeka 01

KUALA LUMPUR 7 JAN : Pengurusan Stadium Merdeka masih tidak memberi kebenaran kepada Pakatan Rakyat untuk menggunakan lokasi bersejarah itu untuk Himpunan Kebangkitan Rakyat pada Sabtu ini.

Delegasi Pemuda Pakatan Rakyat yang hadir ke ibupejabat Permodalan Nasional Berhad (PNB) hari ini bagi mengemukan permohonan untuk menggunakan stadium itu langsung tidak dilayan pengurusan PNB.

Ini berlaku walaupun PR mahu membayar sewa untuk kegunaan stadium itu pada 12 Januari. Stadium tersebut diuruskan PNB.

Setiausaha Dewan Pemuda Pas, Khairul Faizi Ahmad Kamil berkata pihaknya berasa kesal dengan layanan yang diberikan oleh pihak pengurusan stadium walaupun mereka datang dengan cara baik.

Katanya, sebelum ini, pengurusan stadium langsung tidak memberi maklumbalas terhadap permohonan untuk mengadakan pertemuan.

Delegasi mereka yang juga dianggotai setiausaha Angkatan Muda Malaysia (AMK), Julailey Jemadi menunggu di lobi PNB selama dua jam tetapi masih lagi gagal menemui pengurusan stadium.

Selepas menunggu hampir dua jam, seorang wakil pun tidak turun untuk berjumpa dengan kami dan memberi alasan sedang bermesyuarat,” katanya.

“Ini negara demokrasi, mereka tidak patut tidak memberi kebenaran sedangkan tindakan kami ini mengikut apa yang disarankan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak untuk mengadakan di stadium.

“Kita bukan memintanya percuma, kami akan bayar sewa stadium pada hari itu,” katanya.

PR mensasarkan sejuta peserta di dalam himpunan tersebut yang akan diadakan di Kuala Lumpur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.